Waarom textiel recycleren?

Een belangrijke stap richting een circulaire economie.

 • Je zorgt er voor dat oude kleding professioneel wordt verwerkt en niet zomaar op een afvalberg terecht komt.
 • Je bespaart energie & water en verlaagt dus de impact op onze planeet.
 • Kleding in acceptabele staat kan een tweede leven krijgen.
 • Kleding in mindere staat wordt verwerkt als nieuwe grondstof.
 • Discrete verwerking van kleding met jouw logo.

Recycleren in cijfers

Er moet nog een lange weg afgelegd worden om de impact van textiel verder te reduceren. Zo lezen we op de website van het Europees Parlement dat een gemiddelde persoon in de EU vandaag 40% meer kledingstukken koopt dan in 1996. Dat komt doordat de prijs van kledij sinds die tijd sterk is gedaald. Tegelijk is ook de levensduur van kledingstukken korter geworden. Europeanen kopen jaarlijks bijna 26 kg textiel en gooien jaarlijks ongeveer 11 kg textiel weg. Soms wordt weggegooide kledij uitgevoerd naar landen buiten de EU, maar de overgrote meerderheid (87%) komt in de verbrandingsoven of op stortplaatsen terecht. Wereldwijd wordt nog geen 1% van de kleding correct gerecycleerd.
Maximum Image tracht steeds duurzame bedrijfskleding voor te stellen aan de klant. Hoe langer de kleding kan gedragen worden hoe beter natuurlijk. Bedrijfskleding is ook anders dan particuliere kleding waar wij geen impact op hebben jammer genoeg. In elk geval trachten wij als onderneming zo duurzaam mogelijk te zijn en deze service aan te bieden aan onze klanten zodat op zijn minst oude bedrijfskleding gerecycleerd kan worden.

Start zelf met recycleren in 3 stappen

 1. Start recyclage aanvraag

  Informeer ons over uw textiel recyclage aanvraag. Bv. Welke textielproducten wens je te recycleren en in welke hoeveelheden.

 2. Recyclage doos

  Vervolgens bezorgen wij jou het gevraagde aantal recyclage dozen die je kan vullen met jouw oude kleding. Een doos kost tussen de €35-€45 afhankelijk van het formaat. Daarin zitten recyclagekosten verwerkt.

 3. Ophalen en recycleren

  Als de dozen vol zitten halen we ze bij jou op en brengen ze naar onze recyclage partner GAIA Circulair.

Pour upcycling

Pour is een prachtig upcycling initiatief dat gebruikmaakt van onze ingezamelde kleding (enkel na goedkeuring) door mensen met minder kansen te werk te stellen. Vervolgens gaan deze mensen de meest kwalitatieve kledingstukken gaan hergebruiken (upcyclen) tot nieuwe items zoals draagtassen.
Voor onze klant Carrefour hebben we van de ingezamelde hemden een aantal koeltassen laten maken, prachtig toch?

Textiel recycleren, zo werkt het.

In deze video ontdek je hoe textiel gerecycleerd kan worden en wat de toepassingen zijn met het gerecycleerde materiaal. 

Vraag een offerte aan

Hoe kunnen we je helpen? Laat ons weten waar je naar op zoek bent en ontvang een offerte binnen de 24u.
Onze adviseurs helpen jou graag verder!

Kor Notteboom

Account manager