Duurzame materialen

Onze leveranciers en producenten zijn in sneltempo bezig met het omschakelen naar het gebruik van duurzame materialen. Dat gaat van natuurlijke materialen tot het hergebruiken van materiaal. We trachten zoveel mogelijk duurzame producten aan te bieden in onze offertes. Op zoek naar duurzame producten? Bv. Bedrukte truien, Bedrukte softshell jassen of andere items, schakel ons dan zeker in voor een duurzame offerte op maat!

Bedrijfskleding recycleren

Wist je dat Maximum Image jouw oude bedrijfskleding kan recycleren? In 2021 wonnen we er zelfs een award mee nadat we het meeste kilo’s aan oude kleding ingezameld hebben. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Textiel recycleren, zo werkt het.

In deze video ontdek je hoe textiel gerecycleerd kan worden en wat de toepassingen zijn met het gerecycleerde materiaal. 

Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)

Maximum Image laat zich momenteel begeleiden door Miero om het VCDO certificaat te behalen. Met deze basisprincipes als uitganspunt: Duurzaam ondernemen proactief integreren in het bedrijfsbeleidDoelstellingen en concrete acties formuleren in lijn met de door de VN geformuleerde SDG’s**Rapporteren **over de geboekte resultaten aan een evaluatiecommissieExtern communiceren over je uitgevoerde acties.

Duurzaamheid met MierO

Anneleen van MierO helpt Maximum Image om te werken aan ons eigen duurzaamheid verhaal. Duurzaamheid begint tenslotte bij jezelf! Dankzij MierO werken we vandaag nog bewuster. Zo herbekeken we onze energieleveranciers, onze verpakkingen, wagenpark, investeringen in zonnepanelen, en veel meer. Ook interesse om jouw bedrijf op een duurzame manier te laten groeien?

Hybride wagens & fietsen naar het werk

Ons wagenpark werd recent vernieuwd. Zo ruilen we onze oude wagens in voor hybride wagens. Een groot deel van onze ritten zal zo 100% elektrisch verlopen. Onze medewerkers wonen allemaal binnen een straal van 15km van de kantoren waardoor zo goed als iedereen met de fiets naar het werk komt.

Duurzame doelstellingen VCDO 2024.

Transparantie is belangrijk en daarom communiceren we onze duurzame inspanningen graag naar onze klanten. Deze doelstellingen maken ook deel uit van ons Voka Charter Duurzaam Ondernemen. 

Doel:  Aankoop drukmachine en borduurmachine voor in-house bewerkingen om transport te vermijden en ons service level te verhogen.
Doel: 60% duurzame producten in de inspiratiegids voor 2024. 
Doel: Minstens twee opleidingen in 2024 aanbieden aan het team.
Doel: Meerdere klanten aan de slag laten gaan met ons textiel recyclage project.
Doel: 2 stageplaatsen voorzien in 2024.
Doel: Leveranciers rating uitwerken om leveranciers te screenen op duurzame inspanningen.
Doel: Campagne “Maart circulair” opnieuw uitrollen.  

Bekijk duurzame merchandise.

Blader door de online catalogus met focus op duurzame relatiegeschenken, gadgets en andere merchandise. Te personaliseren met uw logo.

Sustainable collection 2024