Softshell jassen bedrukken of borduren

Softshell jassen hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Niet onlogisch, want ze zijn stijlvol, functioneel en bieden bescherming tegen diverse weersomstandigheden. Maar wat als je je softshell jas wilt personaliseren of je bedrijfslogo erop wilt plaatsen? Dit artikel neemt je mee in de wereld van het bedrukken en borduren van softshell jassen en waarom dit de perfecte keuze kan zijn voor jou of je bedrijf.

Wat is een softshell jas?

Voordat we dieper ingaan op het bedrukken en borduren, is het goed om te begrijpen wat een softshell jas precies is. Een softshell jas is een jas gemaakt van een speciaal soort materiaal dat zowel waterafstotend als ademend is. Dit maakt het ideaal voor buitenactiviteiten waarbij je wel wat bescherming tegen het weer kunt gebruiken, maar niet wil inleveren op comfort.

Voor wie is de jas?

We verkopen softshell jassen aan diverse sectoren of doelgroepen. Van de lokale jeugdbeweging to mensen in de bouw. Ons gamma bestaat ondertussen uit zoveel verschillende types van softshell jassen dat de jas multi inzetbaar is. Afhankelijk van jouw noden bepalen we welke softshell het beste bij jou past.

Kap of geen kap?
Opnieuw veel opties, er zijn softshell jassen met kap, zonder kap of afneembare kap.

Top 5 softshells om te bedrukken

Ontdek hier onze selectie met 5 top softshells voor verschillende budgetten.

Bedrukken vs borduren

Wanneer je besluit je softshell jas te personaliseren, heb je grofweg twee keuzes: bedrukken of borduren. Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen.

Voordelen van bedrukken

Vaak goedkoper, snellere productietijd, en kan op grote oppervlakken worden toegepast. Daarnaast ga je de jas niet perforeren zoals bij een boduring het geval waardoor de waterafstotendheid iets beter blijft. Echter is een softshelljas niet geschikt om uren en uren mee in de regen te staan.

Nadelen van bedrukken.

Kan na verloop van tijd vervagen, vooral na meerdere wasbeurten. Een ander belangrijke opmerking is het type transfer dat men gebruikt. Kies je voor een basis transfer zonder onderlaag dan is de kans op doorbloeding (= het effect waarbij de stof van jouw jas door de transfer zichtbaar wordt, bv. schimmel effect/look). Bij Maximum Image trachten we steeds met kwalitatieve transfers te werken die dit fenomeen minimaliseren. In heel uitzonderlijke gevallen kan het nog steeds voorvallen.

Voordelen van borduren

Luxe uitstraling, duurzaam (gaat lang mee en vervaagt niet).

Nadelen van borduren

Kan duurder zijn, zeker bij grootte oppervlakten. Het is niet geschikt voor zeer gedetailleerde ontwerpen. Bv. fijne letters. Een overloop effect (of gradient) is ook moeilijker te borduren.

Waarom je softshell jas bedrukken of borduren?
  1. Merkbekendheid: Bedrijven kunnen hun logo of slogan op softshell jassen bedrukken of borduren om hun merkbekendheid te vergroten.
  2. Teamspirit: Een uniforme uitstraling zorgt voor een betere teamgeest of verbondenheid.
  3. Professionele uitstraling: Een bedrijf met gepersonaliseerde kleding oogt altijd professioneler.

 

Merken en types van softshell jassen.

Op ons offerte platform kan je alvast een selectie aan te bedrukken of te boduren softshell jassen terugvinden. We raden je aan om ons team gratis in te schakelen en een offerte op maat te laten uitwerken. Zo ben je zeker van het juiste advies bij de aankoop van jouw bedrukte of geborduurde softshell jassen.

Wij verdelen: Tricorp, Harvest, Helly Hansen, Clique, B&C, Russell, Kariban, Stanley Stella, en veel meer.

Conclusie

Het bedrukken of borduren van softshell jassen kan een waardevolle toevoeging zijn voor bedrijven of organisaties. Door te kiezen voor een methode die past bij jouw wensen en budget, kun je ervoor zorgen dat je jas niet alleen functioneel, maar ook uniek en stijlvol is.

Maak vandaag nog een afspraak met Maximum Image om jouw aanvraag te bespreken.

Je kan bij ons terecht voor al jouw bedrukte of geborduurde kleding.

Vraag een offerte aan

Hoe kunnen we je helpen? Laat ons weten waar je naar op zoek bent en ontvang een offerte binnen de 24u.
Onze adviseurs helpen jou graag verder!

Kor Notteboom

Account manager