5 softshell jassen om te bedrukken

Softshell jassen hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Niet onlogisch, want ze zijn stijlvol, functioneel en bieden bescherming tegen diverse weersomstandigheden. In dit blog artikel delen we onze favoriete softshell jassen om te bedrukken. We delen ze op in verschillende gebruikssituaties, van promotioneel tot premium softshell jassen. En we leggen je uit hoe je softshell jassen het beste kan bedrukken.
5 softshell jassen om te bedrukken

Wat is een softshell jas?

Voordat we dieper ingaan op het bedrukken van softshell jassen is het goed om te begrijpen wat een softshell jas precies is. Een softshell jas is een jas gemaakt van een speciaal soort materiaal dat zowel waterafstotend als ademend is. Dit maakt het ideaal voor buitenactiviteiten waarbij je wel wat bescherming tegen het weer kunt gebruiken, maar niet wil inleveren op comfort.

Softshell jassen bedrukken, dit moet je weten.

Softshell jassen bedrukken is heel populair in België. De jassen worden vaak gedragen omwille van hun comfort en het weertype. Om jouw merkbekendheid te maximaliseren is het dus belangrijk om de jas zo goed mogelijk te bedrukken. Hoewel dat eenvoudig lijkt is het dat zeker niet altijd. Het is dus aangewezen om samen te werken met een professionele kleding partner. Bij Maximum Image hebben we jaren know-how in huis en kan je gerust zijn dat jouw jassen goed bedrukt worden. 

Eén van de veel voorkomende problemen bij softshell jassen bedrukken is doorbloeding van het logo. Dit komt omdat veel softshell jassen een speciale coating hebben die een chemische reactie veroorzaken wanneer de inkt van het logo zicht mengt met de coating. In veel gevallen is dit pas na enkele dagen of zelfs weken zichtbaar. Gelukkig is dit vermijdbaar. Dat leggen we verderop in deze blogpost uit.

Clique Classic softshell jas

Basis softshell jas, perfect als promotionele jas.

We starten met een mooie basis softshell jas van Clique. Eén van onze best verkopende jassen genaamd: Clique Classic softshell (hoody). De softshell jas bestaat voor dames, heren en kids in moderne kleuren. Het model heeft alles wat je van een basis softshell verwacht. Bovendien is de softshell perfect gemaakt om te bedrukken. Tot slot is de prijs-kwaliteit verhouding zodanig aantrekkelijk dat een heel groot publiek aangesproken is door deze jas. Denk dan vooral aan promotioneel gebruik, maar evengoed voor verenigingen, scholen, etc. Er is ook een bodywarmer variant van deze softshell beschikbaar. Extra positief, recent kreeg de jas een upgrade waardoor de softshell gemaakt is met duurzame materialen zoals gerecycleerd polyester. 

Perfect voor: jeugdbewegingen, events, give-aways, etc. 

Advies verkoopprijs Clique Basic Hoody: €19,95 ex. btw.

Prijs-kwaliteit softshell jassen.

In deze categorie vinden vinden we de Printer Trial en Printer Karting softshell jassen. Het verschil tussen beide modellen is dat Trial zonder kap is en Karting met kap. Beiden bestaan voor dames en heren en komen in verschillende kleuren die doorgetrokken worden in de hele Printer lijn. Een grote meerwaarde wanneer je de softshell wilt combineren met een polo, sweater of andere type kleding. Nog een mooi voordeel is dat je de zip pullers van de softshell eenvoudig kan switchen naar een ander accentkleur. Bv. navy softshell met gele pulers i.p.v. standaard rode. De afwerkingsgrad van de softshells is iets hoger dan bij de basis softshells. 

Perfect voor: bedrijfskleding, werkkleding, kledingpakket, etc.

Advies verkoopprijs Printer Trial: €51,80 ex. btw. Printer Karting: €62,00 ex. btw.

Softshell Tricorp Accent black orange

Softshell jassen om mee te werken.

Softshell jassen zijn ook erg populair als werkkleding. Zo hebben we enkele specifieke softshell jassen die ontworpen zijn om een hele dag in te werken.  Ons eerste model is de Tricorp Softshell Accent met kap. De softshell werd begin 2024 gelanceerd als deel van de nieuwe accentlijn. Door middel van een subtiele kleuren combinatie krijg je een functionele softshell jas met strakke uitstraling en veel personalisatie mogelijkheden. Daarenboven is de softshell jas ook gemaakt met duurzame materialen. Een aanrader! 
Daarnaast heeft Tricorp ook een mooi aanbod multinorm softshell jassen, belangrijk voor bepaalde type jobs. Ontdek de collectie hier. Of neem snel contact op met ons team om meer info te krijgen omtrent de mogelijkheden.

Perfect voor: transportbedrijven, bouw, industrie, werkkleding, etc. 

Advies verkoopprijs Tricorp Accent met kap: €89,95 ex. btw. Tricorp Multinorm softshell: €178,85 ex. btw. 

Clique padded softshell jas

Op zoek naar een warme Softshell jas?

Softshell jassen zijn populair in België omwille van het weer. Vooral in het voorjaar en najaar en helaas ook tijdens sommige zomers kan je de jas dragen. In de winterperiode is het vaak net iets te fris voor een softshell jas. Goed nieuws, sindskort is er ook de erg populaire Clique Padded softshell jas. De jas is voorzien van een lekker warme voering. Net als de Clique Classic softshell bestaat de jas in een variant met of zonder kap. Daarenboven is de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend en raden we deze jas aan. Deze softshell kan zelfs gezien worden als winterjas. 

Perfect voor: allround inzetbaar. 

Advies verkoopprijs Clique Padded softshell zonder kap: €43,00 ex. btw. Clique padded softshell met kap: €55,20 ex. btw. 

J. Harvest Lodgetown softshell jas

Zakelijke softshell jas, bezoek klanten in stijl en in alle comfort.

Uiteraard hebben we ook een heel mooi aanbod met meer zakelijk gerichte softshell jassen. Deze jassen zijn opnieuw multi inzetbaar maar stralen nog net iets meer luxe uit. Perfect als bedrijfskleding voor bedienden of sales teams. Combineer met een mooi hemd en/of pullover en maak de look compleet. Het model dat we hier naar voren schuiven is de J. Harvest Lodgetown. Met een strakke uitstraling en beschikbaar voor dames en heren in 3 trendy kleuren is dit een ideale softshell jas voor wie op zoek is naar een comfortabele, zakelijke jas. Bovendien is de prijs-kwaliteit verhouding ook best aantrekkelijk voor dit segment. Maak een afspraak en ontdek de jas in onze showroom.

Perfect voor: bedienden, sales teams,  etc. 

Advies verkoopprijs Clique Basic Hoody: €99,95 ex. btw.

Softshell jassen bedrukken vs borduren

Wanneer je besluit je softshell jas te personaliseren, heb je grofweg twee keuzes: bedrukken of borduren. Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen.

Voordelen van softshell jassen bedrukken

Vaak goedkoper, snellere productietijd, en kan op grote oppervlakken worden toegepast. Daarnaast ga je de jas niet perforeren zoals bij een boduring het geval waardoor de waterafstotendheid iets beter blijft. Echter is een softshelljas niet geschikt om uren en uren mee in de regen te staan.

Nadelen van softshell jassen bedrukken.

Kan na verloop van tijd vervagen, vooral na meerdere wasbeurten. Een ander belangrijke opmerking is het type transfer dat men gebruikt. Kies je voor een basis transfer zonder onderlaag dan is de kans op doorbloeding (= het effect waarbij de stof van jouw jas door de transfer zichtbaar wordt, bv. schimmel effect/look). Bij Maximum Image trachten we steeds met kwalitatieve transfers te werken die dit fenomeen minimaliseren. In heel uitzonderlijke gevallen kan het nog steeds voorvallen.

Voordelen van borduren

Luxe uitstraling, duurzaam (gaat lang mee en vervaagt niet).

Nadelen van borduren

Kan duurder zijn, zeker bij grootte oppervlakten. Het is niet geschikt voor zeer gedetailleerde ontwerpen. Bv. fijne letters. Een overloop effect (of gradient) is ook moeilijker te borduren.

Waarom je softshell jassen bedrukken of borduren?
  1. Merkbekendheid: Bedrijven kunnen hun logo of slogan op softshell jassen bedrukken of borduren om hun merkbekendheid te vergroten.
  2. Teamspirit: Een uniforme uitstraling zorgt voor een betere teamgeest of verbondenheid.
  3. Professionele uitstraling: Een bedrijf met gepersonaliseerde kleding oogt altijd professioneler.
Merken en types van softshell jassen om te bedrukken.

Op ons offerte platform kan je alvast een selectie aan te bedrukken of te boduren softshell jassen terugvinden. We raden je aan om ons team gratis in te schakelen en een offerte op maat te laten uitwerken. Zo ben je zeker van het juiste advies bij de aankoop van jouw bedrukte of geborduurde softshell jassen.

Wij verdelen: Tricorp, Harvest, Helly Hansen, Clique, B&C, Russell, Kariban, Stanley Stella, en veel meer.

Conclusie

Het bedrukken of borduren van softshell jassen kan een waardevolle toevoeging zijn voor bedrijven of organisaties. Door te kiezen voor een methode die past bij jouw wensen en budget, kun je ervoor zorgen dat je jas niet alleen functioneel, maar ook uniek en stijlvol is.

Maak vandaag nog een afspraak met Maximum Image om jouw aanvraag te bespreken.

Je kan bij ons terecht voor al jouw bedrukte of geborduurde kleding.

Vraag een offerte aan

Hoe kunnen we je helpen? Laat ons weten waar je naar op zoek bent en ontvang een offerte binnen de 24u.
Onze adviseurs helpen jou graag verder!

Kor Notteboom

Account manager