Wat is upgrading van bedrijfskleding?

Bedrijven willen steeds vaker unieke bedrijfskleding die ze inzetten als (employer) branding tool. Om talent te houden (of aan te trekken) moet de kleding comfortabel, kwalitatief en liefst nog eens hip zijn ook. Met de standaard personalisatie technieken is er al heel wat mogelijk, maar bedrijven die graag nog verder gaan door bv. een label toe te voegen, een zip puller te veranderen of een knop te wisselen van kleur hebben nu die mogelijkheid. Daarenboven kan het vanaf 20 stuks, wat het erg laagdrempelig maakt. Ontdek hoe upgrading een meerwaarde kan zijn voor jouw bedrijfskleding.
Voorbeeld upgrading op een hemd.

Upgrading, zo werkt het.

Upgrading wordt aangeboden door onze partner Texet Workwear, verdeler van merken als Printer, Harvest en ProJob. De meeste items uit hun collectie bieden we dus standaard aan met een standaard personalisatie. Maar dankzij upgrading kan je nu ook verschillende accenten gaan leggen. Verderop ontdek je wat de vele mogelijkheden juist inhouden.

Project bespreking.

Ontwerp fase (digitaal).

Effectieve productie.

Levering.
(4-tal weken na goedkeuring offerte en proefdruk)

Voorbeeld project ACEG polo
Voorbeeld upgrading project ACEG
Voorbeeld project ACEG polo
Voorbeeld upgrading project ACEG

Upgrade mogelijkheden op een rijtje.

  1. Vervangen van zip pullers: Een zip puller vervangen kan meteen een andere vibe geven aan de kleding en is op zich niet bijzonder moeilijk. Heb je bijvoorbeeld een navy-gele branding en wil je dus navy kleding met gele zip pullers, dan kunnen we dat voor jou organiseren mits kleine meerkost. Liever een next level zip puller? Dan kunnen we ook volledig custom zip pullers laten maken met jouw eigen ontwerp. 

  2. Safety stitches: Safety stitches zijn een subtiele manier van upgraden. In een garen naar keuze brengen we op strategische plaatsen extra ‘stitching’ aan. Dit kan een subtiele meerwaarde bieden en jouw kleding uniek en stijlvol maken.

  3. Koordjes vervangen: Spreekt voor zich, maar kort samegevat kunnen we koordjes van hoodies aanpassen in een kleur uit voorraad of custom verven voor jou mits de nodige aantallen bereikt worden.

  4. Vervangen van knopen: Een populaire upgrade bij polo’s en hemden is het vervangen van één of meerdere knopen. Het kan een product helemaal transformeren en een unieke look geven. Kijk maar naar het project dat we gedaan hebben voor Lasertopo waarbij we de witte knopen vervangen hebben door verschillende kleuren. 

  5. Labels toevoegen:  Vervang bestaande labels door jouw eigen custom labels. Gewoven of geprinte labels, maakt niet uit. Op die manier creëer je echt een eigen collectie. Naast neklabels kunnen we ook op andere plaatsen labels opzetten. Zo maak je van een standaard product een retail waardig item. 

  6. Verschillende personalisatie technieken: Upgrading heeft ook een pak unieke druktechnieken of boduurtechnieken beschikbaar. Denk aan reflectie prints, glitter opdrukken, puff print, 3D print en zoveel meer. 

Voorbeeld upgrading op een hemd.

Upgrading van een hemd: vervangen knopen.

Een mooi voorbeeld van hoe upgrading een hemd kan transformeren. Het navy hemd komt standaard met witte knopen, maar de klant vroeg ons om twee knopen van kleur aan te passen. Het resultaat mag er zijn!

Voordelen van upgrading vs. custom made.

Het grootste voordeel is dat je op korte termijn en met kleine aantallen toch een uniek en kwalitatief product kan krijgen. Een enorme troef i.v.m. het lanceren van een custom productie. Het nadeel is dat je nog een aantal design beperkingen hebt. Met custom made kan je de kleuren van de stof kiezen en nog een unieker ontwerp uitwerken. Al volstaat voor veel bedrijven een upgrading van bestaande artikelen. 

Blader door deze catalogi om de collecties te ontdekken die je kan upgraden.

Conclusie

Ben je dus op zoek naar unieke bedrijfskleding, snel geleverd, lage aantallen en kwalitatief? Dan is upgrading een zeer goede optie. Bespreek jouw project met ons team en we zetten je meteen op weg.

Vraag een offerte aan

Hoe kunnen we je helpen? Laat ons weten waar je naar op zoek bent en ontvang een offerte binnen de 24u.
Onze adviseurs helpen jou graag verder!

Kor Notteboom

Account manager