Wat is multinorm werkkleding?

In moderne werkomgevingen is veiligheid een topprioriteit. Multinorm werkkleding speelt daar een belangrijke rol in, waarbij de kleding niet alleen voldoet aan de basiseisen van bescherming, maar ook aan verschillende normen voor diverse werkomgevingen. Van olieplatforms tot bouwplaatsen, van laboratoria tot elektriciteitscentrales, multinorm werkkleding biedt werknemers de bescherming en het comfort die ze nodig hebben om hun taken veilig en efficiënt uit te voeren.
multinorm werkkleding tricop

Wat is multinorm werkkleding?

Multinorm werkkleding is een geavanceerd kledingstuk dat is ontworpen om werknemers te beschermen tegen verschillende gevaren op de werkplek, waaronder hitte, vlammen, chemicaliën, elektrische boogflitsen en statische elektriciteit. In tegenstelling tot standaard werkkleding die slechts aan één veiligheidsnorm voldoet, voldoet multinorm werkkleding aan meerdere normen, waardoor het geschikt is voor diverse werkomgevingen en industrieën.

multinorm werkkleding
multinorm werkkleding

Kenmerken van multinorm werkkleding.

 1. Vlamvertragend: Multinorm werkkleding is vlamvertragend, wat betekent dat het materiaal niet brandt of slechts langzaam brandt wanneer het wordt blootgesteld aan vuur, waardoor werknemers kostbare tijd krijgen om zichzelf in veiligheid te brengen.

 2. Chemicaliënbestendigheid: Het materiaal van multinorm werkkleding is vaak behandeld om bestand te zijn tegen verschillende chemicaliën, waardoor werknemers worden beschermd tegen spatten of lekkages van gevaarlijke stoffen.

 3. Antistatisch: Multinorm werkkleding is antistatisch, wat betekent dat het de opbouw van statische elektriciteit op het lichaam van de drager voorkomt, waardoor het risico op vonken wordt verminderd in potentieel explosieve omgevingen.

 4. Bescherming tegen elektrische boogflitsen: Voor werknemers die werken in de buurt van elektrische installaties, biedt multinorm werkkleding bescherming tegen de thermische effecten van een elektrische boogflits, waardoor letsel wordt voorkomen.

 5. Water- en windbestendigheid: Veel multinorm werkkledingstukken zijn ook water- en windbestendig, wat essentieel is voor werknemers die buiten werken of in natte omstandigheden.

 6. Comfort: Naast veiligheid is comfort ook van cruciaal belang. Multinorm werkkleding is vaak ontworpen met ergonomie in gedachten, waardoor werknemers vrij kunnen bewegen zonder beperkingen, zelfs tijdens lange werkdagen.

Toepassingen van multinorm werkkleding.

 1. Petrochemische industrie: Werknemers die in raffinaderijen, boorplatforms en chemische fabrieken werken, hebben multinorm werkkleding nodig vanwege de aanwezigheid van brandbare stoffen en chemische gevaren.

 2. Energie- en nutsbedrijven: Personen die werken in elektriciteitscentrales, bij het onderhoud van elektrische installaties of in de buurt van hoogspanningslijnen, hebben multinorm kleding nodig om zichzelf te beschermen tegen elektrische boogflitsen.

 3. Bouwsector: Vanwege de aanwezigheid van hittebronnen, elektrisch gereedschap en mogelijk gevaarlijke materialen, dragen bouwvakkers multinorm werkkleding om zichzelf te beschermen tegen verschillende risico’s op de bouwplaats.

 4. Transportindustrie: Personen die werken met brandstof, chemicaliën of in de buurt van voertuigen hebben multinorm werkkleding nodig om zichzelf te beschermen tegen mogelijke branden, explosies of blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Voordelen van multinorm werkkleding.

 1. Veiligheid: Het belangrijkste voordeel van multinorm werkkleding is natuurlijk de verbeterde veiligheid van werknemers. Door te voldoen aan verschillende normen, biedt het een alomvattende bescherming tegen diverse gevaren op de werkplek.

 2. Kostenbesparend: Hoewel de initiële kosten van multinorm werkkleding hoger kunnen zijn dan die van standaard werkkleding, kan het uiteindelijk kostenbesparend zijn doordat werknemers beter beschermd zijn tegen letsel, wat kan leiden tot minder ongevallen en arbeidsongeschiktheid.

 3. Veelzijdigheid: Met multinorm werkkleding hoeven werkgevers zich geen zorgen te maken over het kiezen van verschillende kledingstukken voor verschillende taken of omgevingen. Het is veelzijdig genoeg om te worden gebruikt in diverse werkomgevingen.

 4. Comfort: Moderne multinorm werkkleding wordt steeds meer ontworpen met het oog op comfort, wat resulteert in kledingstukken die niet alleen bescherming bieden, maar ook gemakkelijk te dragen zijn gedurende lange werkdagen.

Multinorm werkkleding kopen.

Nu je de nodige informatie hebt omtrent multinorm werkkleding kan je bepalen of je dit type werkkleding nodig hebt voor jouw werkomgeving. Twijfel je hierover? Aarzel niet om ons te contacteren en we analyseren dit samen met jou. 

Bij Maximum Image hebben we een mooi aanbod multinorm werkkleding van merken als Tricorp, Mascot en Blacklader. 

Naast een ruim aanbod kan je ook gebruik maken van onze vele services waardoor je tijd en geld kan besparen. Plan een vrijblijvend gesprek om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen. 

Conclusie

Multinorm werkkleding speelt een essentiële rol in het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van werknemers in verschillende industrieën. Door te voldoen aan meerdere veiligheidsnormen biedt het een alomvattende bescherming tegen verschillende gevaren op de werkplek, terwijl het tegelijkertijd comfort en veelzijdigheid biedt. Of het nu gaat om werken in de petrochemie, energie, bouw of transport, multinorm werkkleding is een onmisbaar onderdeel geworden van moderne veiligheidsnormen en werkculturen.

Vraag een offerte aan

Hoe kunnen we je helpen? Laat ons weten waar je naar op zoek bent en ontvang een offerte binnen de 24u.
Onze adviseurs helpen jou graag verder!

Kor Notteboom

Account manager