logo
image
7086 kg
Textiel ingezameld
Nr 1
Recyclage partner 2021
2749 kg co²
Bespaard

Waarom textiel recycleren?

sofa photo placeholder

Een belangrijke stap richting een circulaire economie.

tick placeholder
Je zorgt er voor dat oude kleding professioneel wordt verwerkt en niet zomaar op een afvalberg terecht komt.
tick placeholder
Je bespaart energie & water en verlaagt dus de impact op onze planeet.
tick placeholder
Kleding in acceptabele staat kan een tweede leven krijgen.
tick placeholder
Kleding in mindere staat wordt verwerkt als nieuwe grondstof.
tick placeholder
Discrete verwerking van kleding met jouw logo.
Recyclage aanvraag

Enkele cijfers

Er moet nog een lange weg afgelegd worden om de impact van textiel verder te reduceren. Zo lezen we op de website van het Europees Parlement dat een gemiddelde persoon in de EU vandaag 40% meer kledingstukken koopt dan in 1996. Dat komt doordat de prijs van kledij sinds die tijd sterk is gedaald. Tegelijk is ook de levensduur van kledingstukken korter geworden. Europeanen kopen jaarlijks bijna 26 kg aan textiel en gooien jaarlijks ongeveer 11 kg textiel weg. Soms wordt weggegooide kledij uitgevoerd naar landen buiten de EU, maar de overgrote meerderheid (87%) komt in de verbrandingsoven of op stortplaatsen terecht. Wereldwijd wordt nog geen 1% van de kleding correct gerecycleerd. Maximum Image tracht steeds duurzame bedrijfskleding voor te stellen aan de klant. Hoe langer de kleding kan gedragen worden hoe beter natuurlijk. Bedrijfskleding is ook anders dan particuliere kleding waar wij geen impact op hebben jammergenoeg. In elk geval trachten wij als onderneming zo duurzaam mogelijk te zijn en deze service aan te bieden aan onze klanten zodat op zijn minst oude bedrijfskleding gerecycleerd kan worden.

Recyclage toepassingen

Textiel recycleren in 3 stappen

1. Start recyclage aanvraag

Informeer ons over uw textiel recyclage aanvraag. Of start jouw aanvraag hier. Bv. Welke textiel producten wenst u te recycleren en in welke hoeveelheden.

2. Recyclage doos

Vervolgens bezorgen wij jou het gevraagde aantal recyclage dozen die je kan vullen met jouw oude kleding. Een doos kost tussen de €35-€45 afhankelijk van het formaat. Daarin zitten recyclage kosten verwerkt.

3. Ophalen & recycleren

Als de dozen vol zitten halen we ze bij jou op en brengen ze naar ons recyclage partner GAIA Circulair.

image

Recyclage dashboard

Wanneer je samen met ons kleding gaat recycleren kan je na verloop van tijd een dashboard overzicht krijgen van de besparingen en positieve impact die jouw recyclage project heeft gehad. Handig om jouw verhaal om te zetten in cijfers! (Foto: recyclage dashboard Maximum Image klanten gecombineerd)

img

Pour upcycling

Pour is een prachtig upcycling initiatief dat gebruik maakt van onze ingezamelde kleding* door mensen met minder kansen te werk te stellen. Vervolgens gaan deze mensen de meest kwalitatieve kledingstukken gaan hergebruiken (upcyclen) tot nieuwe items zoals draagtassen. Voor onze klant Carrefour hebben we van de ingezamelde hemden een aantal koeltassen laten maken, prachtig toch? *Enkel na goedkeuring. Logo's worden nooit zomaar gebruikt voor andere projecten.

Textiel recycleren

Start hier met jouw recyclage aanvraag. Laat ons weten hoeveel kledingstukken je zou recycleren en om welk type het juist gaat.

image

Kor Notteboom

Account manager